Књиге за школу

Удружење „Марк 9“ из Нових Бановаца покренуло је акцију „Пилотске књиге у школе – ђаци на аеродроме!“. Љубазношћу председника овог удружења, господина Душана Симића који је пронашао спонзора, наша школа је добила 3 књиге на поклон: два примерка књиге „Девет живота“ и један примерак књиге „Победа 1940“.

Идеја акције је да млади буду подстакнути на размишљање о будућој професионалној каријери која би имала везе са ваздухопловством на многоструке начине, као и да се у свом слободном времену посвете оним активностима које би такву њихову заинтересованост даље продубљивале: бављење авио-моделарством, једриличарством или ракетном техником, макетарским техникама, као и проучавањем стручне литературе, белетристрике, личних мемоара и других књига са ваздухопловном историјском тематиком.

Захваљујемо се Удружењу „Марк 9“ за покренуту акцију која је донирала књиге и нашој школи, чиме је нашим ученицима омогућено да стекну виша сазнања о својим евентуалним будућим позивима (авио-механичар, војни пилот, контролор лета, инжењер ваздухопловног усмерења и др).