1.-4. разред

Ученици комуницирају са учитељима преко ВАЈБЕР групе.
Дигитални садржаји и упутства им се достављају путем ВАЈБЕРА.

Ученици који имају проблема са читањем дигиталних садржаја, могу инсталирати :
WPS office за рачунар
WPS office за андроид телефон
WPS office за ИОС Епл телефоне
WPS office за веб (интеграција у претраживач)

Веронаука
(упутства и материјали)

1. разред

HRISTOS VASKRSE
Draga deco, danasnja tema je HRISTOS VASKRSE. Mi pravoslavni hriscani imamo mnogo obicaja vezanih za praznik Vaskrsenja Gospoda isusa Hrista od kojih je i poznati vaskrsnji pozdrav HRISTOS VASKRSE i VAISTINU VASKRSE. Kada je praznik Vaskrsa i sretnete nekoga ili idete kod rodbine da poledate sta Vam je Vaskrsnji zeka kod njih ostavio kao poklon, vi ih tada pozdravljate sa HRISTOS VASKRSE, a oni treba da vam odgovore VAISTINU VASKRSE. a ako oni vas prvi pozdravesa HRISTOS VASKRSE? onda vi njima odgovarate VAISTINU VASKRSE. poslusajte sada pesmu o Vaskrsu i uzivajte. Pozdrav.   

Видео лекције            
https://youtu.be/j0umTTSY0i0
https://youtu.be/hvfdL-gHTOU
https://youtu.be/cuSpCMfvsPY
https://youtu.be/sooXRBh5tDA
https://youtu.be/A92iTK9DBUc

2. разред

Draga deco, dragi roditelji, Danasnja tema iz veronaukeje SVETO PRICESCE. sveto pricesce za nas pravoslavne hriscane jeste najvazniji dogadjaj u zivotu posle Krstenja. Rec pricesce znaci UCESTVOVANJE, DELOVANJE U NECEMU. Na svetoj Liturgiji mi ucestvujemo u jednom velikom svecanom dogadjaju, a to je zapravo sveto Pricesce, ucestvovanje, u primanju Tela i Krvi Gospoda Isusa Hrista u nasa tela u obliku hleba  vina koje nam u kasicici daje svestenik. Nesto vise o ovom velicanstvenm i najsvetijem dogadjaju u nasem zivotu pogledajte na ovom snimku. Svako dobro Vam zelim. Uzivajte. 

Видео лекције
https://youtu.be/kkMRib0zP_Y
https://youtu.be/Urwk3Nt67G8
https://youtu.be/hfSsUI0tqh4
https://youtu.be/Urwk3Nt67G8
https://youtu.be/0j8sbJjM_vc
https://youtu.be/Urwk3Nt67G8

3. разред

Цртани филм – Васкрсење Исуса Христа https://youtu.be/aqkdZzpdZcg
Литургија – Преображај света https://youtu.be/akZn8laQEZA
https://youtu.be/WLLVBCelAT4
https://youtu.be/wvI8xfE9nDg
https://youtu.be/gHvzVPa8-48
https://youtu.be/jmkBQD0ELXA
https://youtu.be/dKcs-DQ5DeA4.разред

Tema današnjeg casa je PUT KA VEČNOSTI. COVEK JE DRAGA DECO I RODITELJI stvoren da bude vecan, u zajednici sa Bogom, koi mu je tu VEČNOST dao kada ga je iz svoje prevelike ljubavi i stvorio. Ali radoznalost covekova mu nije dala mira, COVEK, nas praotac Adam i pramajka Eva nisu odrzali Boziju zapovest da ne jedu sa drveta poznanja dobra i zla, vec su uzbrali plod njegov i tako postali gresni ljudi i smrtni. Izgubili su taj blagoslov Božiji da zajedno sa njim zive u zajednici u vecnosti. Zato mi i sada jesmo smrtni, osetljivi, starimo i umiremo, jer su na nama i dalje posledice greha nasih praroditelja. Ali Bog iz ljubavi prema coveku, nije zeleo da coveka skroz napusti, vec je obećao da ce poslati spasitelja coveka kada dodje vreme. To je upravo Gospod Isus Hristos, Sin Boziji, koji nam je otkrio nacin na koji možemo ponovo biti u zajednici sa Bogom svojim učenjem i zapovestima. Svojim stradanjem i smrću, a na kraju VASKRSENJEM IZ MRTVIH, Hristos je ljudsku prirodu koju je primio kada se rodio od Bogorodice, oslobodio je od robovanja grehu i ponovo je izneo na nebesa. Mi možemo zaraditi i dobiti VEČNOST tako sto crno se na svetoj Liturgiji pricescivati samim Telom i Krvlju Gospoda Isusa Hrista. Svaka Liturgija je tajna večera koju je Hristos ustanovio u noci pre svog stradanja i na svakoj Liturgiji secamo se Hristovih reci kada je blagoslovio hleb i Vino: JEDITE, OVO JE TELO MOJE KOJE SE ZA VAS LOMI NA OTPUSTE JE GREHOVA. A VINO JE BLAGOSLOVIO: PIJTE IZ NJE (case) svi, ovo je Krv moja Novog zaveta, koja se za Vas i mnoge proliva za otpustanje grehova. Pricescujuci se Hristovim telom i Krvlju na Liturgiji, primajući Hrista u sebe, postajemo ucesnici vecnoga Carstva Bozijeg vec sada u ovom zivotu, jer Liturgija je parce neba na zemlji, kako nas uvek sveti oci Crkve.   

Видео лекције
https://youtu.be/_iEjICAZ4qA 
https://youtu.be/O3NukZGsfpA
https://youtu.be/O3NukZGsfpA
https://youtu.be/r150kN3YthA
https://youtu.be/2HE-9EbfGGA