СВЕТИ САВА 2024

У ОШ „Гоце Делчев“ у Јабуци школска слава Свети Сава обележена је уз сечење славског колача и пригодном приредбом.

Sveti Sava 2024
« 1 од 44 »

Пакетићи за децу

Деца која похађају вртић и забавиште у Јабуци и прваци Основне школе „Гоце Делчев“ данас су добила новогодишње пакетиће које им је уручио Деда Мраз.

Биљана Ђуровић, директорка ОШ „Гоце Делчев“ у Јабуци каже да су деца заиста уживала у програму који је приређен поводом доделе пакетића.

Слободан Илић, председник Савета Месне заједнице Јабука каже да су ове године обезбедили око 180 новогодишњих пакетића за децу у том месту.

„МЗ Јабука је обезбедила и поделила новогодишње пакетиће нашој деци из вртића, забавишта и нашим првацима. Захваљујемо се глумачкој екипи “Мали принц” који су приредбом улепшали овај догађај, а захваљујемо се и пријатељима Месне заједнице који су нам помогли у реализацији ове манифестације“, каже Слободан Илић из МЗ Јабука.

Фразеолигизми

На часовима српског језика и књижевности,ученици од 5. до 8. разреда показали су своју креативност илуструјући фразеологизме. Научили смо шта значе изрази које често могу да чују у говору, попут: кошта као Светог Петра кајгана, Богу иза ногу, упала му је кашика у мед, вући неког за нос, лити крокодилске сузе.

ДАНИ ЈАБУКЕ У ЈАБУЦИ – ЗА КРИСТИЈАНА!

Дана 01.11.2023. у хали спортова у Јабуци одржана је традиционална школска манифестација “Дани јабуке у Јабуци”, која је ове године имала хуманитарни карактер.
Наша деца, наставници, учитељи, васпитачи, особље, старатељи, родитељи и мештани су својим доприносом сакупили за Кристијана преко 220.000 динара.
Школа ће прикупљена средства уплатити на Кристијанов рачун.
Манифестацији је присуствовао и Кристијан са својом мамом која се захвалила свима.
Најпре је директорка школе, Биљана Ђуровић поздравила присутне и захвалила се свима на великом одазиву. Потом су наши мали фолклораши, КУД “Васил Хаџиманов” одиграли неколико игара и коло којем су се прикључили родитељи и наставници. Атмосфера је била раздрагана, посластице укусне, деца срећна.
Захваљујемо се свим учесницима и организаторима манифестације.

Ако сте у могућности, придружите се и ви уплатом на Кристијанов рачун.
Информације – За Кристијана!

ШКОЛСКА МАНИФЕСТАЦИЈА – ДАНИ ЈАБУКЕ У ЈАБУЦИ

У среду, 1. 11. 2023. године, од 11 сати у спортској хали организује се манифестација „Дани јабуке у Јабуци“ за све разреде наше школе. Манифестација ће бити хуманитарног карактера. Сав прикупљени новац биће уплаћен на рачун Фондације „Буди хуман“, за корисника Кристијана Илијина из Панчева. Дечаку је потребна новчана помоћ за одлазак на операцију.
Хвала свима на сарадњи.

МЗ Јабука наградила ђака Данила Ваневског бициклом

Месна заједница Јабука наградила је бициклом Данила Ваневског ученика Основне школе „Гоце Делчев“ из Јабуке. Бицикл му је уручен данас у присуству директорке, његових другара из одељења и наставника школе.

У зборници школе окупили су се ученици одељења 8-1, који похађа и Данило Ваневски, у пратњи разредног старешине, наставнице енглеског језика Иване Ласић. Догађају су присуствовали и председник МЗ Јабука Слободан Илић, потредседница Светлана Грујоски и директорка школе Биљана Ђуровић.

Најпре је директорка школе поздравила присутне. Захвалила се председнику и представнику МЗ Јабука на дивној сарадњи коју имају са школом, и што увек мисле на ђаке школе и учествују у животу школе. Похвалила је ученика Данила због успеха које постиже већ годинама, и захвалила му се на примерености и добром представљању школе.

Разредни старешина 8-1, наставница енглеског језика Ивана Ласић, за свог ученика Данила има само речи хвале.

“Постигнућа ученика не огледају се само у петицама из свих предмета. Данило Ваневски је пример тога. Оно у чему је њега тешко достићи је његова емпатија, смиреност и увек драг осмех на лицу. Лепо васпитан и мио. Свира виолину, помаже брату и црта. А за цртеж је недавно и освојио прву награду у оштрој конкуренцији на ликовном конкурсу “Ово је моја Србија”. Честитамо му и желимо још много освојених награда“, рекла је Ивана Лашић.

Потом се присутнима обратио председник МЗ Јабука Слободан Илић који је поздравио присутне и рекао како му је увек задовољство да види ученике јабучке школе међу најуспешнијима у општини и шире, захвалио се и поклонио бицикл Данилу Ваневском, уз речи да ће МЗ Јабука увек бити ту за школу, да помогне кад је потребна помоћ, али и да награди ученике који се истичу радом и успехом.